SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

Bu haber 19 Ekim 2023 - 10:11 'de eklendi ve 386 views kez görüntülendi.

ATINÇ KAYINOVA TEK TEK ANLATTI

Fevkani Köprüsü’nün yıkımı kararından hurda tonajına kadar kafalardaki soruların cevaplarını Zonguldak Belediyesi Meclis Üyesi Dr. Atınç Kayınova belgeleriyle ortaya koydu.

Moderatörlüğünü Elmas TV Haber Müdürü Ergin Özkul’un yaptığı, Hürdüşün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Lokman Gül’ün yorumlarıyla katıldığı ve Elmas TV’den canlı yayınlanan ‘Zonguldak’ta Neler Oluyor?’ programının bu haftaki konuğu Zonguldak Belediyesi’nin CHPli Meclis Üyesi Atınç Kayınova’ydı.

Fevkani Köprüsü’nün yıkımıyla ilgili gündemi değerlendiren Kayınova, köprünün yıkımına karar verilmesi, yıkımı ihalesi ve hurda malzemelerle ilgili tartışmaları belgeleriyle ortaya koydu.

Köprünün yıkım sürecini anlatan Dr. Atınç Kayınova, “Önceki gün Zonguldak Belediyesi aleyhine açılmış davaya, Belediyenin 98 sayfalık bir yanıtı düştü. O yanıtın içinde rezillik var. Selim Alan köprüyü yıkmıyor, Selim Alan’a köprüyü yıktırıyorlar. Bir Belediye meclisinde Selim Alan’a dedim ki, “Zonguldak’ı Zonguldak çocukları yönetecek” diyordun. Araya girdi, “evet öyle” dedi. Yok dedim, “Sen Ankara’nın emlakçısısın”…  Şu anda Selim Alan’a köprüyü yıktırıyorlar. O da kendine göre bir hevesle, kendine göre bir yol çizmiş oradan gidiyor. 2014 yılında Ali Bektaş köprüyü yıkacağım dedi, seçilemedi. 2019 yılında AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı sıfatı ile Selim Alan dedi ki, ‘Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz’. Sonra AK Parti 3. Sıra Milletvekili dedi ki, “Biz zaten Köprüyü yıkacaktık, Selim Alan seçimi kaybeder diye söylemedik” dedi. Esasında köprünün yıkılacağı zaten oluşturulmuştu. Ama halkın arkasından, halkı kandırarak, yalan söyleyerek bir süreç başlatıldı. 13 Ocak’ta Tapu İl Müdürlüğü’nün riskli yapıdır yazısını sakladı. Bana cevabı 61 gün sonra verdi. Raporda demiyorum, adı belge! Belediye Meclisinden sakladı, itiraz süresini geçirttirdi. Sonrasında düzmece belgelerle süreci yönetti” dedi.

Kayınova’nın Fevkani Köprüsü’nün yıkımına karar verilmesinden yıkım ihalesine, hurda tonajına kadar anlattıklarına şaşıracaksınız.

İzlemek için;

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER