SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP’DE YÜKSEK GERİLİM!

CHP’DE YÜKSEK GERİLİM!
Bu haber 22 Aralık 2023 - 13:45 'de eklendi ve 279 views kez görüntülendi.

CHP PM’nin Zonguldak Merkez Belediye Başkan Adaylığı için “Ankette oy oranları birbirine yakın çıkan” şeklindeki bir gerekçeyle 3 aday adayı ile ön seçime gidilmesi kararı parti içinde gerilimin yükselmesine neden oldu.

Fırat Birkan, Harun Akın ve Tahsin Erdem’in CHP’den Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı için önseçimde yarışacağının açıklanmasına, bu üç isim de eleştiri getirdi.

CHP’de Zonguldak Belediye Başkan Adaylığı için Atınç Kayınova, İsmail Eşref, Harun Akın, Fırat Birkan, Tahsin Erdem, Zeki Günalp ve Turgut Aydın aday adayı olmuşlardı.

Tüm aday adayları sahada çalışmalarını sürdürürken, CHP PM’nin aldığı 3 aday adaylı ön seçim kararı parti içinde de büyük tartışma yarattı.

Kararda anılan anketin ne şekilde, hangi yöntemle, hangi aday adayları için yapıldığının net olmadığı belirtilirken, anket çalışmasının kimlerle yapıldığı da belirsiz.

Bu nedenle hemen hemen tüm aday adaylarının açıklamalarından kararı şaşkınlıkla karşıladıkları anlaşılıyor.

CHP’nin ön seçim kararının doğru, 3 aday adaylı olmasının ise yanlışlığı dile getiriliyor.

Aday adayları gibi CHPli parti üyeleri de karara tepkili.

7 aday adaylı bir ön seçimin parti içi demokrasiyi güçlendireceği, aksi halde yerel seçim sürecinde partinin zarar göreceği hakim görüş.

CHP Genel Merkezi’nin kararını gözden geçirmesi ve kararın parti içi demokrasiyi güçlendirecek yönde değiştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER