SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

FB VE GS İLE GURUR DUYUYORUZ

FB VE GS İLE GURUR DUYUYORUZ
Bu haber 29 Aralık 2023 - 22:07 'de eklendi ve 361 views kez görüntülendi.

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı, Suudi Arabistan’da yaşanan Atatürk’ün sözünün yazılı olduğu pankartlar, resminin olduğu t-shirtler ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı gösterilerine izin verilmemesi nedeniyle iptal edildi. Suudi yetkililerin, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Atatürk tişörtleriyle sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp yöneticileri maça çıkmama kararı aldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da saat 20.45’te oynanması planlanan maça saatler kala, Atatürk krizi yaşandı. Fenerbahçe ve Galatasaray cephesi, sahaya Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmak istedi.

Ancak Suudi yetkililer, siyasi mesaj kaygısı nedeniyle bu talebe olumsuz yanıt verdi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yaşanan krizin ardından toplantı yapma kararı aldı.

Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimleri, maç ısınmasına Atatürk tişörtüyle çıkılmasına izin verilmemesi halinde maçı oynamayacakları restini çekti.

Yaşananların ardından iki takım oyuncuları kaldıkları otelden çıkıp maçın oynanacağı stada doğru yola çıkmak üzereyken, otele geri döndüler. Alınan karar neticesinde, Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Kupa maçı için sahaya çıkmama görüşünde birlik oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray takımları yurda dönmek için hazırlıklar yapıyor. Suudi yetkililerin takımların Türkiye’ye dönmesi konusunda da zorluk çıkardıkları belirtiliyor.

BAŞLI BAŞINA HATAYDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynatılmak istenmesine karar ilk açıklandığı andan itibaren tepkiler geliyordu. Ancak TFF uyarıları dikkate almadı.

Bugün Riyad’da oynanacak karşılaşma Cumhuriyet değerlerimize ve ülkemizin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’e karşı Suudi yetkililerin takındığı tavır her iki kulübün de tepkisini çekti.

Takımların taleplerinin reddedilmesi üzerine FB ve GS Kulüpleri karşılaşmayı oynamadan Türkiye’ye dönme kararı aldı.

Takımlarımızın aldığı bu karar tüm sosyal medya kanallarından çok büyük destek geldi.

Yüzbinlerce yurttaş, “Cumhuriyet ve Atatürk kırmızı çizgimizdir. GS ve FB ile gurur duyuyoruz”  şeklinde takımların dönme kararına destek verdiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER