SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“ATEŞİ SÖNDÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

“ATEŞİ SÖNDÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”
Bu haber 12 Eylül 2024 - 15:54 'de eklendi ve 291 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Orta Vadeli Programa giren KİT Yönetişim Reformu’ndan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) yönelik girişimlere yönelik olarak “Süslü cümlelerle hikaye okunmaya devam ediliyor” diyen Yeşil, “Tehlikenin farkındayız ve bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ki; Yaktığımız mücadele ateşinin küllendiğini zannedenler o ateşi söndürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini göreceklerdir” dedi.

Yeşil, KİT Reformu adı altında girişimlerle ilgili olarak şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Kit Reformu adıyla hazırladığı ve KİTlerin özelleştirilmesinin, kapatılmasının veya daraltılmasının önünü açacak bir tasarı gündeme geldi.

Bu tasarıya karşı Zonguldak Platformu’nu kurduk ve sesimizi hep birlikte yükselttik.

Sesimiz Ankara’dan duyuldu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda toplantıya davet edildik.

Toplantıda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Alparslan Bayraktar, özelleştirme-kapatma gibi bir planlamalarının kesinlikle bulunmadığını ve herhangi bir şekilde gündeme getirilmesine de müsaade etmeyeceklerini kesin bir dille ifade etmiştir.

Biz de başta TTK olmak üzere özelleştirme, kapatma veya daraltmaya yol açabilecek çalışmaların tekrar gündeme getirilmesi halinde mücadelede kararlı olduğumuzun altını çizdik.

SÜSLÜ CÜMLELERLE HİKAYE OKUMAYA DEVAM EDİLİYOR

Geçtiğimiz hafta açıklanan ve 2025-2027 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın KİT Yönetişim Reformu adı altındaki çalışmayı ısrarla gündeme getirdiğini, yine süslü laflar, süslü cümlelerle hikaye okumaya devam ettiklerini gördük.

TAVRIMIZ NETTİR: KİT REFORMU GİRİŞİMİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR

Milli sanayi ve ekonomimizin temel taşları olan, sadece TTK değil reform adı altında hazırlanan tasarının kapsadığı stratejik kurumlar dahil 19 kamu kurumu; tasfiye edilerek, satılarak veya kapatılarak yok edilme ve uluslararası tekellerin veya şirketlerin kontrolü altına girme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Stratejik kamu kurumlarının özelleştirilmesine-kapatılmasına veya daraltmasına yol açabilecek girişimlere karşı, Sendikamızın, maden işçilerimizin, Zonguldak Platformu paydaşlarının, Zonguldak ve bölge halkının kararlı tavrı nettir;

KİT Reformu adı altında hayata geçirilmeye çalışılan girişimlerden derhal vazgeçilmelidir.

MÜCADELE ATEŞİNİ SÖNDÜRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Buradan bir kez daha uyarıyoruz: Bu girişimlerde ısrar edenler, karşılarında Genel Maden İşçileri Sendikası’nı, maden ve MTA işçilerini, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini, siyasi partileri, emekçilerimizi, işsizimizi, emeklimizi ve halkımızı bulacaklardır.

Tehlikenin farkındayız ve bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ki; Yaktığımız mücadele ateşinin küllendiğini zannedenler o ateşi söndürmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini göreceklerdir”.

YAVUZYILMAZ VE KAYMAKÇI DA DİKKAT ÇEKTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı da Kömür Kongresi’nde yaptıkları konuşmalarda Kamu İktisadi Teşebbüslerine yönelik politikaların tehlikeli olduğuna dikkat çektiler.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER