SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BAS GAZA ŞİMŞEK BAS GAZA!

BAS GAZA ŞİMŞEK BAS GAZA!
Bu haber 04 Temmuz 2024 - 9:57 'de eklendi ve 385 views kez görüntülendi.

Motorin ve benzin fiyatları için ÖTV zammı anlamına gelen Temmuz 2024 Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamı TÜİK tarafından açıklandı. Yİ-ÜFE Haziran’da yıllık yüzde 50,09 aylık yüzde 1,38 arttı. Akaryakıt zamlarında etkili olan 6 aylık ÜFE ise yüzde 19,49 oldu. Benzin ve motorin zammı şimdiden tabelaya yansıdı.

ÖTV artışı sonrası benzin litre fiyatı 2,21 TL, motorin fiyatları iselitre başına 2,07 TL yükseldi. Böylece benzin ve motorin satış fiyatları 44-47 TL aralığına yükseldi. Böylece fiyatlar tarihinde ilk kez bu rakamları görmüş oldu.

Dün de Otogaz (LPG) fiyatları için 1,76 TL’lik zam yapılmıştı. Orada da fiyatlar değişti. LPG’ye 95 kuruş zam yansıdı.

Elektriğe yapılan yüzde 38 oranındaki rekor zammın yanı sıra akaryakıta yapılan ÖTV zamları, üretim ve nakliye maliyetlerini yüksek oranda artıracağı için iğneden ipliğe, temel tüketim ürünlerinden temizlik ürünlerine kadar akla gelebilecek her ürüne yeni zamlar eklenecek.

Ülkemizde kendi batırdıkları ekonomiyi yine vatandaşın sırtından kurtarmaya çalışıyorlar.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER