SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ŞİMŞEK’İ BİLE SOLLADI!

ŞİMŞEK’İ BİLE SOLLADI!
Bu haber 05 Temmuz 2024 - 23:42 'de eklendi ve 419 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Meclisi, Temmuz ayı 2. Toplantısını 5 Temmuz’da gerçekleştirdi.

Yoklama ve açılışın ardından gerçekleştirilen birleşimde, gündeme ilişkin konuların 1’i oy çokluğu, 2’si oy birliği ile kabul edilerek sonuçlandırıldı.

Bir sonraki meclis toplantısının 2 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Belediyenin mali yapısını güçlendirmek ve hizmet kalitesini artırmak gerekçesiyle Belediye Hizmetlerine akıl almaz oranlarda zam yapıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem ise, alınan zam kararlarının detaylı incelemeler sonucunda alındığını ve belediyenin sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu söyledi.

ŞİMŞEK’İ SOLLADI

Ülkenin krizdeki ekonomisini düzlüğe çıkarması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirilen Mehmet Şimşek de mali kaynak olarak vatandaşların, dar gelirlinin, emeklinin, asgari ücretlinin cebine el atmıştı.

İcat ettiği yeni vergilerle vatandaşı iyiden iyiye dara sokan Şimşek, asgari ücrete zam yapılmamasını ise “Zaten yüksek” diyerek açıklamıştı.

Ancak halkçı ve erdemli belediyecilik iddiasıyla Zonguldak Belediye Başkanlığı’na seçilen Tahsin Erdem de, belediyenin ekonomik krizini aşmanın yolunu vatandaşın cebinde buldu.

Ama Erdem’in belediye hizmetlerine yaptığı zam “Erdem, Şimşek’i de solladı” dedirtti.

Su bedelini konutlarda yüzde 100 artıran Erdem, işyerlerinin katı atık bedeline ise yüzde 700’e yakın zam yaptı.

İşte o zamlardan bazıları;

SU BEDELİ;

Konutlarda 9 TL’den 18 TL’ye, işyerlerinde 26 TL’den 52 TL’ye yükseltildi.

KATI ATIK BEDELİ;

Konutlarda 2,7 TL’den 7,2 TL’ye, işyerlerinde 2,7 TL’den 20,8 TL’ye yükseltildi.

Elektrik dağıtım şirketi ve Türk Telekom’a uygulanan katı atık bedeline yüzde 3 bin 300 oranında zam yapıldı. Daha önce 2,7 TL olan katı atık bedeli, yapılan zam ile birlikte 92 TL’ye yükseldi.

Zonguldak Belediyesi, ağaç kesme bedellerinden mezar yerine, dosya hazırlama ücretlerine kadar çok sayıda hizmete yüzde 100 ile yüzde 3 bin 300 oranında zamlar yaptı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER