SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DİRENDİLER, KAZANDILAR!

DİRENDİLER, KAZANDILAR!
Bu haber 17 Temmuz 2024 - 10:35 'de eklendi ve 246 views kez görüntülendi.

Elazığ Alacakaya Eti Krom Şirketinde çalışan madencilerin, ücretlerinde iyileştirme talebiyle başlattıkları eylemli grevin 16’ncı gününde, işveren ile işçi temsilcileri anlaşmaya vardı.

Şirket yönetimi, işçilere yüzde 15 ara zam ve yılda 3 maaş ikramiye verilmesi yönündeki işçilerin taleplerini kabul etti.

Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan yaklaşık 360 maden işçisinin başlattığı grev işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle son buldu.

YAVUZYILMAZ DESTEK VERMİŞTİ.

İşverenin işçileri tehdit etmesiyle gündeme gelen Elazığ Eti Krom’daki eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP heyeti, Elazığ’da işçilerle buluşmuş ve “Elazığ Alacakaya’da Yıldırım Holding’in özelleştirmeyle işletme hakkını devraldığı krom madeninde;  Eti Krom madencileri, ara zam talepleri nedeniyle işten çıkarılmakla tehdit edildi. Şirket yetkilisi keyfi bir tavırla, madeni kapatırım, hepinizi işten çıkarırım diyor.

Maden senin babanın malı mı, Madenlerin mülkiyeti devletindir” demişti.

İşveren ile İşçi temsilcilerinin anlaşması üzerine Yavuzyılmaz, “Eti Krom’da başardık!

Bugün Elazığ Eti Krom İşletmesindeki işçi temsilcileri ve işveren arasında yapılan toplantıda;

İşçilerin taleplerinin şirket tarafından kabul edildiği bilgisini aldık.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Mücadeleye devam!” paylaşımında bulundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER