SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“KAYNAĞINDA TAHSİL EDİLECEK”

“KAYNAĞINDA TAHSİL EDİLECEK”
Bu haber 24 Temmuz 2024 - 16:59 'de eklendi ve 460 views kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında konuştu.

Muhalefeti eleştiren ve belediyeler üzerinden yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet belediyelerine yönelik “Otoparkından toplu ulaşıma kadar belediye bünyesinde hangi hizmetler sunuluyorsa, hiç sektirmeden hepsinin ücretlerinde fahiş artışa gittiler” ifadelerini kullandı.

“Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyelerin başta Sosyal Güvenlik Kurumu’na olmak üzere birikmiş borçlarının Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca kaynağında tahsil edileceğini söyledi.

HERŞEYE ZAM YAPTILAR!

Muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4-5 ay öncesini şöyle bir hatırlayın. Suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardı, şimdi suya yüzde 400-500 oranında zam yapıyorlar. Liyakatten bahsediyorlardı, şimdi belediyeleri akraba çiftliğine çeviriyorlar. Ortalıkla boş gezen ne kadar eş, dost, hısım, tanıdık varsa; eğitimine bakmadan, hepsini belediyelere üst düzey yönetici olarak atadılar, atıyorlar. Otoparkından toplu ulaşıma kadar belediye bünyesinde hangi hizmetler sunuluyorsa, hiç sektirmeden hepsinin ücretlerinde fahiş artışa gittiler” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin emeklilere verdikleri sözleri hatırlamak bile istemediğini, 4 ay öncesinde meydanlarda bol keseden para dağıtanların şimdi ise emeklileri kapılarına dahi yaklaştırmadıklarını söyledi.

“Seçim bitti, sandıklar kapandı, verilen sözlerin tamamı rafa kalktı. CHP’li belediyelerin alametifarikası olan çöp, çukur, çamur, yolsuzluk, hırsızlık girdabına vatandaşlarımız tekrar sürüklendi” değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

BELEDİYELERİN BİRİKMİŞ BORÇLARI KAYNAĞINDA TAHSİL EDİLECEK

“Vals ve dans gösterisi düzenlemeyi belediyecilik zannediyorlar. Beceriksizlik, iş bilmezlik, ideolojik bağnazlık adeta bunların paçalarından akıyor. Buradan Sayın CHP Genel Başkanına şunu söylemek isterim; dürüst siyaset, verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini, daha büyük vaatlerde bulunarak gizleyemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa, belediye başkanlarınıza söyleyin, ‘bedava yapacağız’ diyerek milletten oy istedikleri ancak 3 ayda 3-4 kez zam yaptıkları hizmetlerin fiyatlarını düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız, talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesinler. Meydanlarda ‘oy verene bedava traktör vereceğiz’ demek kolaydır; zor olan sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı artık bunun tahsilini kaynağında yapacaktır, bunu böyle bilesiniz.”

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI ERDEM,
AK PARTİ’DEN DEVRALDIĞI BELEDİYENİN BORÇLARINI PANKART ASARAK DUYURMUŞTU

CHPli Tahsin Erdem, 31 Mart Yerel seçimleriyle AK Partili Ömer Selim Alan’dan devraldığı Zonguldak Belediyesi’nin birikmiş borçlarını belediye binasına büyük bir pankart asarak duyurmuştu.

Zonguldak Belediyesi’nin geçmiş dönemlerden birikmiş SGK borcu 194 milyon lirayı buluyor.

Zonguldak Belediyesi’nin kamuya olan borç toplamı ise 278 milyon TL’yi buluyor.

AK Parti döneminden CHPli Zonguldak Belediyesi’ne devr olan ve devlete olan borçlar şöyle;

İLLER BANKASI: 124 MİLYON 207 BİN 47 TL

KARAELMAS VERGİ DAİRESİ: 18 MİLYON 563 BİN 252 TL

UZUNMEHMET VERDİ DAİRESİ: 53 MİLYON 559 BİN 790 TL

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU: 193 MİLYON 819 BİN 173 TL

EMEKLİ SANDIĞI: 30 MİLYON 981 BİN 785 TL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER