SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

20.5 METRE ÇELİK KÖPRÜ

20.5 METRE ÇELİK KÖPRÜ
Bu haber 25 Temmuz 2024 - 14:28 'de eklendi ve 251 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Birlik Mahallesi’nde bulunan tehlikeli hale gelen yaya köprüsünün yıkıldığını ve yerine uzay kafes tekniğiyle 20,5 metre uzunluğunda çelik köprü yapımına başlandığını söyledi.

Avcı; “Zonguldak’ımızı daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek amacıyla, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile yenileme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda; merkeze bağlı Birlik Mahallesi Değirmen Sokak’ta tehlike arz ettiği kanaatine varılan yaya köprüsünü yıkarak, yerine kısa zamanda yenisinin yapımına başlandık. Şöyle ki buraya çelikten uzay kafes tekniğiyle yapımına başlanan yayaların kullanacağı 20 metre 50 santimetre uzunluğunda betonarme ayaklı modern çelik köprü bir ayda tamamlanarak hizmete sokulmuş olacağız. Taşkın suyun akışını geçirebilecek şekilde projelendirilen modern köprü, kesinlikle taşkından zarar görmeyecek. Böylece uzun ömürlü bir çelik köprü inşa etmiş olacağız.

BİRLİK, ÇAYDAMAR, KARAELMAS MAHALLELERİ İSTİFADE EDECEK

Köprüden nüfus yoğunluğu fazla olan Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallelerinde ikamet edenlerin yanı sıra çok sayıda kıymetli vatandaşlarımız faydalanmış olacaklar. Ayrıca burasının yoğunlukla işlek güzergah olduğu bilinmekte, köprünün çevresinde okulların yanı sıra bazı kuruluşlar da mevcuttur . Böylece köprünün yenilenmesi ise mevcut lokasyonda yaşayan mahalle sakinlerimizin önemli bir sorununu çözmüş olacağız.

“DSİ, BU YIL 1 MİLYAR 50 MİLYON LİRA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİ”

Ayrıca ifade etmeliyim ki, bu yıl şu ana kadar çeşitli alanlarda 1 milyar 50 milyon liralık iş yapıldı. DSİ marifeti ile Zonguldak’ımızda derelerimizi daha güvenli hale getirmeye ve olası taşkınlar öncesi bentler temizlenerek tedbirler alınmaya devam etmektedir.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’mizin genelinde olduğu gibi emeğin ve alın terinin baş şehri Zonguldak’ımız da ‘Türkiye Yüzyılı’ idealimizi, hizmet ve eser siyaseti yaparak devam ettireceğiz.

Projenin hayata geçmesinde özverili çalışmalara imza atan DSİ Zonguldak Şube Müdürü Kürşat Çoşkun Çolak ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER