SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“5 MİLYON HANEYE ÇIKACAK”

“5 MİLYON HANEYE ÇIKACAK”
Bu haber 26 Temmuz 2024 - 13:44 'de eklendi ve 237 views kez görüntülendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, doğalgaz işleme gemi platformunun 2 ay sonra ülkemize ulaşacağı bilgisini aldıklarını belirterek böylece doğalgaz arzının ülkemizdeki 5 milyon haneye doğalgaz temin edebilecek kapasiteye ulaşacağını söyledi.

Avcı, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’ı ziyaret ederek, Filyos’taki Sakarya Gaz Sahasında, doğalgaz işleme görevi yapacak olan yüzer gemi platformunun, 27 Temmuz itibari ile Singapur’dan hareket ederek 2 ay sonra ülkemize ulaşacağının bilgisini aldık.

Böylece filomuza yeni eklenen platform ile birlikte doğalgaz arama ve üretim konusunda Dünya’da ilk 10’na girmiş olacağız.

Yüzer tesis Sakarya Gaz Sahasında faaliyete geçtiğinde, doğalgaz arzı ülkemizde ki 5 Milyon hanemize doğalgaz temini yapabilecek kapasiteye ulaşacak.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği gibi yeni doğalgaz gemisinin 27 Temmuz’da Singapur’dan hareket etmesi bekleniyoruz. 300 metre boyunda 58 metre genişliğindeki gemi, Türkiye’ye geldikten sonra tersanede son hazırlıkları yapılıp, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’na gönderilecek.

Bu vesileyle gerek TTK gerekse Doğalgaz konuları başta olmak üzere Zonguldak’ımızın her meselesi ile yakından ilgilenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Alparslan Bayraktar’a şehrimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Muammer Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret etti.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER