SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KİLİMLİ’DE ÜCRETSİZ TAŞIMA KRİZİ!

KİLİMLİ’DE ÜCRETSİZ TAŞIMA KRİZİ!
Bu haber 26 Temmuz 2024 - 16:32 'de eklendi ve 293 views kez görüntülendi.

Kilimli Halk Otobüsleri işletmecisi olan KİLTAŞ Taşımacılığın Başkanı Ömer Şahintürk, geçtiğimiz afta bir basın açıklaması yaparak 65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçisi ve basın mensuplarının ücretsiz taşınmasıyla ilgili yükümlülükleri mali sebeplerle karşılayamaz duruma geldiklerini bildirerek, bu kartların indirimli karta dönüştürülmesini istemişti.

Kilimli Belediyesi’nin 81 bin TL destek verirken bu ücretsiz taşımacılığın mali yükünün 600 bin TL olduğunu belirten Şahintürk, “Ücretsiz taşıma ile ilgili aldığımız destek 81.000 TL’dir. Ücretsiz taşıdığımız yolcuların karşılığı ise 600.000 TL’nin üzerindedir. Esnaf olarak aradaki farkı karşılayamaz durumdayız.

Kilimli Belediyesi ile yapılan müzakereler sonucunda tarafımıza herhangi bir Gelir Desteğinin verilemeyeceği sözlü olarak bildirilmiştir.

25 Temmuz 2024 tarihi itibari ile Özel Halk Otobüsü sözleşmemiz sona erecektir. Belirtmiş olduğumuz muazzam maliyet artışlarından dolayı ücretsiz taşımacılığa kısıtlama getirilemez ise hizmetin yapılabilmesi mümkün değildir. Buna istinaden;

65 yaş üstü, engelli, engelli refakatçi ve basın kartlarına sahip yolcularımız indirimli olarak kartlarını kullanacaklardır. Kart dolum noktamıza gelerek kartlarını indirimli karta çevirmeleri gerekmektedir” demişti.

KİLİMLİ BELEDİYESİ, “YENİ İHALE” DEDİ

KİLTAŞ’ın yaptığı bu açıklamanın ardından bir açıklamada Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’dan gelmiş ve şirket ile görüşmelerden sonuç alınamadığını, ücretsiz taşımacılık hakkı bulunan vatandaşların bu hizmeti almaya devam etmeleri için ihaleye çıkarılacağı duyurmuştu.

Altun, ayrıca kısa süreli mağduriyet yaşayacak vatandaşlardan da özür diledi.

Kilimli Belediyesi, bugün sosyal medya hesabından 12 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak ihalenin duyurusunu yayınladı.

İhale ile sorunun çözülüp çözülmeyeceği merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER