SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“VEBALİ SİZİN ÜZERİNİZDEDİR”

“VEBALİ SİZİN ÜZERİNİZDEDİR”
Bu haber 26 Temmuz 2024 - 13:41 'de eklendi ve 421 views kez görüntülendi.

Dere ıslah çalışması ve Fevkani Köprüsü’nün yıkımı iki partinin il başkanı arasında polemik konusu oldu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın “Yarın ‘Dere ıslah çalışmasını biz yaptırdık, köprüyü biz yıktırdık’ derlerse şaşırmayın” ifadelerine CHP İl Başkanı Devrim Dural cevap verdi.

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, DSİ tarafından sürdürülen dere ıslah çalışma alanını ziyaret etmiş ve çalışmalar hakkında bilgi vermişti. Çağlayan, Basın Bayramı nedeniyle ziyaret ettiği Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada CHP’yi kastederek, “Yarın ‘Dere ıslah çalışmasını biz yaptırdık, köprüyü biz yıktırdık’ derlerse şaşırmayın” ifadelerini kullanmıştı.

AK Parti İl Başkanı Çağlayan’ın bu sözlerine CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural tepki gösterdi. Dere ıslah çalışmasının DSİ tarafından halkın ödediği vergilerle kamu yararı gözetilerek yapıldığını ifade eden Dural, “Kamu projelerini sahiplenme geleneğinizin sürdüğünü üzüntüyle izliyoruz” dedi.

Köprüyü kendilerinin yıktığını asla söylemeyeceklerini belirten CHP İl Başkanı Dural, “Bu vebal sizin üzerinizdedir” ifadelerini kullandı.

Dural’ın açıklaması şöyle;

“DSİ’nin Zonguldak’ta yapmaya devam etmekte olduğu dere islah projesi geçtiğimiz günlerde AKP heyeti tarafından ziyaret edildi ve dün değerli mevkidaşım Sayın Çağlayan projenin kendileri tarafından yapıldığını basına açıkladı.2 sene sonrada projenin CHP tarafından yapıldığını söyleyeceğimizi iddia etti.

Sayın mevkidaşım bilmenizi isterim ki; proje ne sizin ne de bizim uhdemizdedir, bizler siyasi partileriz. DSİ halkımızın ödediği kutsiyet barındıran vergilerle, elde edilen kaynak ile kamu yararı gözeterek bu projeyi gerçekleştirmektedir. Pek tabi Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti de dere ıslah projesini yetkililerden bilgi almak suretiyle gezip, inceleyebilir. Buna hakkı vardır. Kamu projelerini sahiplenme geleneğinizin sürdüğünü üzüntüyle izliyoruz.   

Gelelim köprüyü de yarın bir gün biz yıktık derler söyleminize.

Hiç şüpheniz olmasın köprüyü asla biz yıktık demeyeceğiz, bu vebal sizin üzerinizdedir.

5 kollu ahtapot yapısıyla şehirin trafik yükünü sırtlayan, düzenleyen, mühendislik harikası Fevkani Köprüsü’nü siz yıktınız.

Kent tarihi ve belleği açısından büyük önem taşıyan endüstri mirası Fevkani Köprüsü’nü siz yıktınız. Yüzlerce esnafı aileleriyle birlikte siz mağdur ettiniz. Hurda yolsuzluğu kavramı sizin döneminizde gündeme geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri elde ettiğimiz seçim başarısını yapacakları sosyal belediyecilik uygulamaları ile taçlandırarak partimizi iktidara taşıyacaklardır.

Zonguldak’ın çıkarları söz konusu olduğunda samimi tüm kesimler ile birlikte hareket edeceğimizi bir kere daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

1959 yılında inşa edilen 5 kollu Fevkani Köprüsü, yerel seçimlerden önce dönemin AK Partili Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından Ekim 2023’te başlayan çalışmalarla tamamen yıktırılmıştı. Yıkılmasından önce ve yıkımı sırasında büyük tartışmalara neden olan Fevkani Köprüsü’yle ilgili bir çok iddia kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER