SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

CHP, EĞİTİM BULUŞMASI DÜZENLEDİ

CHP, EĞİTİM BULUŞMASI DÜZENLEDİ
Bu haber 22 Ağustos 2024 - 14:52 'de eklendi ve 251 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak’ta Eğitim Buluşması Programı gerçekleştirdi. Yaman Restaurant’ta düzenlenen eğitim buluşmasına; CHP Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP PM Üyesi Prof. Dr. Armağan Özdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, CHP ilçe başkanları, CHP il ve ilçe örgütlerinin Eğitim sekreterleri, CHP il yönetim kurulu üyeleri, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkan yöneticileri, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 

DURAL: CHP İKTİDARI GELİYOR

CHP İl Başkanı Devril Dural, konuşmasında eğitim de devrimin Cumhuriyet Halk Partisi ile geldiğini belirterek şunları söyledi;

“Bugün karşınızda hem bir il başkanı hem de bir öğretmen çocuğu olarak bulunuyorum. Dolayısıyla eğitim camiasına, bu camianın sorun ve sıkıntılarına bilen bir insan olarak burada olduğumuzu ifade ediyorum.

Bu dönemde hala çocuklarımız ders, kırtasiye malzemesi tüketilmesi, yemek sıkıntısı çekiyor. Çocuklarımızın karınlarının aç olduğu için derslerine motive olmadıklarını, olamadıklarını ve dersleri anlayamadıklarını söylüyorlar. 2024 Türkiye’sinde bunun kabul edilemeyeceğini söylüyorum.

Ama Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı geliyor. Bu tüm dünyaya, ülkemize ve topluluğa haykırıyoruz. Kendimize güveniyoruz. Adım adım geliyoruz. Bu eğitimde devrimin ayak sesleri CHP ile geliyor”.

ERTUĞRUL: MÜFREDATI YENİLECEYECEĞİZ

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, “AKP iktidarında ülkemizin bütün sistemleri maalesef kötüdür. Ekonomiden, sağlıkta, adaletten, güvenlikten, dış politikadan hangi konuya bakarsak bakalım maalesef tamamen iç boşaltılmış durumda.

ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal, Ülkemizi, devletimizi gençlere emanet etti.

Ama mevcut iktidar dedi ki “Ben Milli Eğitim istemiyorum. Ben dindar, kindar bir gençlik istiyorum. Çocuklarımız bilimi öne alsınlar istemiyorum. Ben çocuklarımı tarikatların temelinde büyütsünler istiyorum. Düşünmesinler. Sorgulayamasınlar. Sadece siyasetçiler ve sanatkar olsunlar istiyorum” dedi ve iktidara geldiği ilk dönemden itibaren ama son dönemde özellikle bu tek adam rejimi dediğimiz totaliter demokrasiden uzak dönemde ben yaptım oldu mantığıyla bu niyetlerini hayata geçirmeye başladılar.
Maalesef Milli Eğitim sistemimize olan saldırılar inanılmaz şekilde artmış durumda.

CHP iktidarında tekrar Atatürk devrim ve ilkelerine bağlı nesiller yetiştirmek üzere müfredat tekrar yenilenecek ve yarınlara bakacağız.

CHP iktidarı gerçekleştiği zaman çok kısa sürede yapılan tahribatları geriye doğru çevireceğiz ve ülkemizi tekrar Atatürk ilke ve devrimleri yolunda yürüyen bir ülke haline getireceğiz. Bunu yapacağız” ifadelerini kullandı.

ERDEM; ZONGULDAK EĞİTİMDE DE ÖNCÜDÜR

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem de konuşmasında, belediye olarak eğitime sonuna kadar destek vereceklerini belirtilerek şunları söyledi.

“Zonguldak tarih boyunca eğitimde öncü olmuştur. Maden ocaklarından, üniversiteye kadar her alana büyük önem veren bir şehir. Ancak bunu daha da ileri taşımak, eğitimde kaliteyi arttırmak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için hep birlikte çalışmalıyız. Eğitim, bir toplumun geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biridir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi eğitimle donatmak zorundayız. Bu nedenle eğitim politikalarının yerel bölgede de ülke genelinde de daha demokratik ve daha ileri bir yapıya dönüştürülmesi şarttır” dedi.

ÖZDOĞAN: EĞİTİMİN SORUNLARI DERİNLEŞİYOR

CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Armağan Özdoğan, eğitimde çözülmesi gereken çok fazla sorun olduğuna dikkat çekti.

Özdoğan; “Hepimiz biliyoruz eğitimin çok fazla sorunu var ve bu sorunlar son dönemde yoğunlaşan, derinleşen ekonomik yoksullukla birlikte derinleşiyor. Böyle olunca biz eğitimin sorunlarına bakmak yerine, nitelik ve kalitesine bakmak yerine öğrenci yoksulluğuna bakıyoruz, öğrencilerin barınamamasına bakıyoruz.

Yani bu temel sorunları çözmeden bir ileri aşamadaki sorunlara maalesef eğilemiyoruz. Biz CHP olarak yeni bir siyaset anlayışla, yeni bir yapılanma ve yeni bir söylemle yola çıkmış bulunuyoruz. O nedenle Genel Başkanımızın vizyonuyla ortaya koyduğu Gölge Bakanlık modelinin çok önemli, çok değerli ve çok faydalı olduğunu düşünüyorum”dedi.

ÖZÇAĞDAŞ: ORTAK AKLA İHTİYACIMIZ VAR

CHP Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise “CHP olarak 4-5 Kasım’da bir kurultay gerçekleştirdik. Bu kurultayda gölge bakanlıklar oluşturuldu. Avrupa’da çok başarılı bir uygulanan bir sistemdir. Muhalefet partilerinin iktidara hazırlanması, iktidarı yakından takip etmesi ve iktidara geldiğinde de hızlı bir şekilde işe başlaması için önemli bir model. Çok başarılı bir proje.

Eğitim çok büyük bir yapı. Okul öncesinden yükseköğretime kadar çok önemli. Görev yapan kamu görevlilerine, doğru bilgilendirme yapmak, doğru çözüm geliştirmek için ortak akla ihtiyacımız var”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER