SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DEVREK MUHAREBESİ!

DEVREK MUHAREBESİ!
Bu haber 23 Ağustos 2024 - 16:58 'de eklendi ve 369 views kez görüntülendi.

Devrek Belediyesi’nde önceki dönem ile ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmalar devam ederken AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ile CHP İl Başkanı Devrim Dural arasında “Devrek Muharebesi” yaşanıyor.

Zonguldak’ta CHP’den AK Partiye geçen tek ilçe belediyesi olan Devrek Belediyesi’nin önceki dönemine yönelik yolsuzluk soruşturmaları iki parti arasında tartışmalara neden oldu.

ÇAĞLAYAN: BELEDİYEYİ HORTUMLAMIŞLAR!

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan önceki gün Devrek Belediyesi’nin önceki dönemiyle ilgili soruşturmalara değinmiş ve “Devrek Belediyesi’nin düzenlediği festivaller, paraların başka yerlere aktarılması için yapıldı. Ölülerin üzerinden para çekmişler, emekli kişilere üç katı para yatırıp sonra elden almışlar. CHP’li belediye başkanı, işten sıyrılmaya çalışıyor. ‘Benim haberim yok, bilgim yok’ diyor ama gerçekler ortaya çıkıyor. Belediye hortumlanmış, ölülerin üzerinden para çekmişler. İddialar bu yönde ve soruşturmalar da bu kapsamda devam ediyor” demişti.

DURAL; “HALKIMIZ, MEMLEKETİ KİM HORTUMLAMIŞ SİZE SÖYLER!”

CHP İl Başkanı Devrim Dural da Çağlayan’ın iddiaları üzerine bir açıklama yaparak Çağlayan’ın kullandığı üslubun dip seviyede olduğunu söylemiş,  Çağlayan’a seslenerek, “Sokağa çıkın ve halkımızın gözlerinin içine baka baka sorun. Memleketi kim soymuş, kim hortumlamış size söyleyeceklerdir” ifadelerine yer vermişti.

Ak Partili Çağlayan’ın sözlerine cevap veren CHP İl Başkanı Devrim Dural, “AKP İl Başkanı Sayın Mustafa Çağlayan’ın yaptığı açıklamada kullandığı üslup ve dil Zonguldak’ta siyasetin çıtasını yükseltme hedefimizin oldukça altında, hatta dip seviyede kalmıştır. CHP olarak artık bunu yadırgamıyoruz.

 CHPli Belediyeler, ülkemizin birinci partisi olmamızın verdiği sorumlulukla, halka dokunan sosyal belediyecilik uygulamalarını bir bir hayata geçiriyorlar.

12 bin 500 TL en düşük emekli aylığı,17 bin TL asgari ücret ile yoksulluğa, açlığa mahkum ettiğiniz halkımız için kreş, kent lokantası, halk ekmek, öğrenci yurdu, süt bebesi gibi sosyal projelerle halkımıza katkı sağlamaya devam ediyoruz.

Geçici bir sürede olsa hala iktidarda olduğunu unutan, 22 yıllık iktidarları döneminde Zonguldak’ı göç veren, ekonomisi küçülen bir şehir haline getirenlerin ciddiyetten uzak açıklamalarını ibretle izliyoruz.

Gelelim iddialarınıza Sayın Çağlayan; sokağa çıkın ve halkımızın gözlerinin içine baka baka sorun. Memleketi kim soymuş kim hortumlamış size söyleyeceklerdir” demişti.

ÇAĞLAYAN;ANLAMANIZ İÇİN NASIL BİR ÜSLUP KULLANMAMIZ LAZIM?”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, üslup tartışmasına yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Devrek Belediyesi’nde önceki dönem yaşandığı iddia edilen yolsuzluklara CHP İl Başkanı’nın cevap vermediğini, bunun yerine üsluplarının doğru olmadığından bahsettiğini belirten Çağlayan, “Devrek Belediyesi hortumlanmış, sizin anlamanız için nasıl bir üslup kullanmamız lazım?” diye sordu.

Çağlayan açıklaması şöyle;

“CHP Zonguldak İl Başkanı Sayın Devrim Dural, Devrek Belediyesi’nde müfettişler tarafından ortaya çıkartılan yolsuzluklarla ilgili yaptığımız açıklama nedeniyle söylediklerimize cevap vermemiş, üslubumuzun doğru olmadığından bahsetmiştir.

Devrek Belediyesi’nin hortumlandığını söylüyoruz. Devrek Belediyesi’nde hırsızlık yapıldığını söylüyoruz. Bunlara cevap vermek yerine her zamanki gibi yan yollara girip top çevirmekle meşgul oluyorlar.

O zaman ben Sayın İl Başkanına soruyorum. Devrek Belediyesi hortumlanmış, sizin anlamanız için nasıl bir üslup kullanmamız lazım?

CHP’li Başkan döneminde bazı yöneticiler Devrek Belediyesini çalmış. Hangi üslup ile anlatırsak bunu anlayabilirsiniz? Devrek Belediyesi CHP döneminde ölen çalışanlarının üzerinden para çekmiş. Bu rezil durumu hangi üslubu kullanırsak anlayabilirsiniz? CHP’li Devrek Belediyesi, emekli olan vatandaşlarımızın emekli ikramiyesini yatırırken kat kat fazlasıyla yatırıp, iki kere yatırıp fazla olan kısmını elden alarak, farklı hesaplara aktararak hortumlamış. Bu hırsızlığı, yolsuzluğu hangi üslup ile size söylersek bize cevap verebilirsiniz? İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin incelemesi bittiğinde Devrek Belediyesi’ndeki hırsızlıkları, yolsuzlukları belgelerle kamuoyu ile paylaşacağız.  İnşallah o zaman ne demek istediğimizi anlar, üslup arayışına girmez, yolsuzluğun ve hırsızlığın üzerine gider, bize öyle cevap verirsiniz. Ve diğer belediye başkanlarınıza Devrek Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluğu ve hırsızlığı örnek göstererek bu tip yanlışlardan uzak durmalarını sağlarsınız”.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER