SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

3 EYLÜL’DE ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ

3 EYLÜL’DE ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ MİTİNGİ
Bu haber 28 Ağustos 2024 - 9:37 'de eklendi ve 247 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelerek, tüm emek sınıfını 3 Eylül 2024 Salı günü Madenci Anıtı’nda TÜRK-İŞ’in gerçekleştirileceği ‘Zordayız Geçinemiyoruz’ başlıklı mitinge davet etti. Yeşil, “Bu miting, emek ve işçi sınıfının mitingidir. Hepimizin ortak sorunlarını dile getirmek için miting düzenliyoruz. Zonguldak’taki tüm paydaşlarımızı ve halkımızı mitingimize davet ediyoruz.” dedi.

TÜRK-İŞ’in ilkini Tekirdağ Çerkezköy’de gerçekleştirdiği, ‘Zordayız, geçinemiyoruz’ mitinginin ikincisi, 3 Eylül 2024 Salı Günü Saat: 18:00’da TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın ve TÜRK-İŞ’e bağlı diğer sendika yönetici ve üyelerinin katılımıyla Madenci Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemine karşı geniş bir katılımla düzenlenecek miting öncesi GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’in katılımıyla Zonguldak’ta bulunan sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Düzenlenecek miting hakkında bilgiler veren Genel Başkan Yeşil, tüm emek sınıfını ve halkı Madenci Anıtı’nda düzenlenecek mitingde görmek istediklerini ifade etti. Mitingin Madenci Korosu’nun konseriyle başlayacağını ve akabinde TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın emek sınıfının sorunlarını dile getiren açıklamasını yapacağını belirten Yeşil, şöyle dedi:

“3 Eylül’de TÜRK-İŞ Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın katılımıyla vergide adaletsizliğe karşı, emek sınıfının sorunlarını duyurmak ve enflasyon ile birlikte işçilerin eriyen ücretlerini hep birlikte Madenci Anıtı’ndan duyurmak üzere bir miting düzenleyeceğiz. Mitingimize Türkiye’nin dört bir yanından sendikacılarımız ve işçilerimiz katılacaklar. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Gerçekten geniş katılımlı çok önemli bir miting. Zonguldak emek sınıfı için önemli bir kent. Bizler tüm sivil toplum örgütlerimizi, derneklerimizi, sendikalarımızı, siyasi partileri emekçinin ve işçinin yanında olmaya davet ediyoruz. Bu toplantımızın amacı hep birlikte miting öncesi talep ve öneriler dinlemek. Tüm paydaşlarımızı üyeleriyle birlikte mitingde görmek istiyoruz. Bu miting, emek ve işçi sınıfının mitingidir. Hepimizin ortak sorunlarını dile getirmek için miting düzenliyoruz. Zonguldak’ta ki tüm paydaşlarımızı ve halkımızı mitingimize davet ediyoruz.”

Toplantıda miting ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ardından yapılması gerekenler ile ilgili kararlar alınmasıyla sona erdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER