SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ NEDİR?

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ NEDİR?
Bu haber 29 Ağustos 2024 - 10:40 'de eklendi ve 234 views kez görüntülendi.

Ereğli Demir çelik Fabrikası’nın (ERDEMİR) bulunduğu alan Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edildi.

Resmi Gazetede Erdemir’in bulunduğu alanın endüstri bölgesi ilan edildiğine dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar yayınlandı. 

29 Ağustos 2024 tarih ve 32647 Sayılı Resmi gazetede yayınlanan karar şöyle;

“Zonguldak ili, Ereğli ilçesinde bulunan ve ekli haritada sınırları gösterilen alanın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Zonguldak Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine,
4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununun 4/Ç maddesi gereğince karar verilmiştir.
28 Ağustos 2024
Recep Tayyip ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI”

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ NEDİR?

ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN BAŞLICA AVANTAJLAR NELER?

Özel Endüstri bölgesi: Üzerinde kurulu sanayi tesisi bulunan, gerçek ya da tüzel kişilere ait ve bu Kanun hükümlerine göre ilan edilebilecek endüstri bölgelerini ifade eder.

Özel Endüstri Bölgelerine sağ

– Projesine göre bölgenin yatırımlara hazır hale gelmesi için gereken altyapıya ilişkin masraflar, bakanlık tarafından karşılanabilir.

– Bakanlık tarafından özel mülkiyete konu alanlar kamulaştırılabilir. Projesine göre kamulaştırmaya ilişkin masraflar da bakanlık tarafından karşılanabilir.

– Harita, etüt raporu, imar planları, alt ve üst yapı projeleri bakanlık tarafından onaylanır. Bu işlemler için bedel alınmaz. Yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, iş yeri açma çalıştırma ruhsatı bakanlık tarafından verilir ve söz konusu ruhsatlar için harç alınmaz.

– Yatırım için şart olan ‘ÇED gerekli değildir’ veya ‘ÇED olumlu’ kararları en geç 2 ay içinde verilir. Bakanlık tarafından verilen onay ve izinler ile tesisin üretime geçmesi için alınan diğer izinler ilgili kurumlarca 15 gün içinde verilir.

– Hazine arazileri üzerinde 49 yıllığına irtifak hakkı veya kullanma izni verilir. İrtifak hakkı veya kullanma izni bedeli, taşınmazın emlak vergisine esas asgari metrekare birim değeri toplamının binde 5’i, stratejik yatırım olması durumunda ise binde 1’i oranında belirlenir.

– Özel endüstri bölgelerine ilişkin Cumhurbaşkanınca ek teşvikler belirlenebilir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER