SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“YAŞAMAK ARTIK MUCİZE OLDU”

“YAŞAMAK ARTIK MUCİZE OLDU”
Bu haber 29 Ağustos 2024 - 10:38 'de eklendi ve 264 views kez görüntülendi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yaşam koşullarının gitgide zorlaştığını belirterek, “Vatandaş için yaşamak artık mucize oldu. Yükselen enflasyon karşısında artan fiyatlara göğüs germeye çalışan halkımız, yarınını göremez oldu” dedi.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala okul malzemeleri ve kırtasiye gibi eğitim giderlerinin

Karşılanamaz düzeyde arttığına dikkat çeken Dural, “. Nefes almakta dahi güçlük çeken halkımızın en temel anayasal hakkı olan eğitim öğretim hakkından yararlanması dahi imkânsız hale gelmiştir” ifadelerini kullandı.

CHP İl Başkanı Devrim Dural’ın açıklaması şöyle;

HER ÜRÜNÜN FİYATI CEPLERİ ALEV ALEV YAKIYOR”

“Türkiye’de ekonomik krizin derinleşmesiyle beraber yaşam koşulları git gide zorlaşıyor. A’dan Z’ye her ürünün fiyatı cepleri alev alev yakıyor. Gıdadan barınmaya, ulaşımdan eğitime derken akla gelebilecek her şeyin fiyatı uçtu, gitti.

Vatandaş için yaşamak artık mucize oldu. Yükselen enflasyon karşısında artan fiyatlara göğüs germeye çalışan halkımız, yarınını göremez oldu.

Yükselen enflasyon ve döviz kuru, fiyatların artışını tetikleyen temel faktörler arasında yer alıyor. Temmuz ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 61,78 olarak açıklanırken, aylık bazda yüzde 3,23 olarak açıklandı. Yüksek enflasyon karşısında alım gücü her geçen gün eriyip bitti.

ASGARİ ÜCRETLE GİDERLERİ KARŞILAMAK İMKANSIZ

Dar gelirli bir vatandaşın maaşı, fiyatlar karşısında yetersiz kalıyor. Vatandaş temel gıdaya erişemezken sıradaki sorun eğitim öğretim giderleri oldu. Asgari ücretli bir vatandaşın çocuğunun kırtasiye alışverişini maaşı ile karşılaması imkânsız hale geldi.

Asgari ücretli bir vatandaş çocuğunun okul ihtiyaçlarını karşılayabilmek için maaş dışında ek bir kaynağa ihtiyaç duyuyor. Çünkü 17.002 lira ile hem kira hem temel gıda hem de kırtasiye giderlerini karşılamak imkânsız.

Okul çantalarının fiyatları 500 TL’den başlayıp 3 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Kalem kutuları ise 100 TL’den başlayıp 500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Beslenme çantaları da çeşitli fiyat aralıklarında bulunuyor. Tam bir kırtasiye seti almak isteyen bir veli, minimum 3 bin 500 – 4 bin TL’yi gözden çıkarmak zorunda kalıyor. Nefes almakta dahi güçlük çeken halkımızın en temel anayasal hakkı olan eğitim öğretim hakkından yararlanması dahi imkânsız hale gelmiştir.

Halkımız, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında anayasal hakkı olan parasız eğitime en iyi imkanlarla ulaşacak, eğitim masraflarından muzdarip olmayacak ve bütün çocuklarımız eşit bir şekilde eğitim ve öğrenimine devam edecektir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER