SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“ZONGULDAK’TA YAPILMASI SON DERECE ÖNEMLİ”

“ZONGULDAK’TA YAPILMASI SON DERECE ÖNEMLİ”
Bu haber 05 Eylül 2024 - 14:59 'de eklendi ve 250 views kez görüntülendi.

Eski CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kendisinin de katıldığı Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) evsahipliğinde TÜRK-İŞ’in Zonguldak Madenci Anıtı’nda düzenlediği “Zordayız Geçinemiyoruz” mitingi ile ilgili olarak; “Türk-İş in “geçinemiyoruz” temalı mitinglerinden ikincisini, dar gelirlilerin enflasyona yenildiği ve bunaldığı bu dönemde, geçmişte işçi haklarının kazanılmasın da hep öncülük yapan “Emeğin Başkenti” Zonguldak’ımızda yapılması son derece önemli olmuştur” dedi.

Demirtaş, mitingde emeği geçenlere teşekkür etti.

Ünal Demirtaş’ın açıklaması şöyle;

“Türk-İş’in Zonguldak’ta düzenlediği “Zordayız, Geçinemiyoruz” mitingine katıldım. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın yaptığı konuşmada özetle; “ Bir yıldır büyük bir ekonomik kriz yaşandığını ve bu krizin diğer krizlere benzemediğini, ülkemizde 7 milyon kişinin asgari ücret aldığını ve temel ücret olduğunu, işçilerden alınan gelir vergisinin çok yüksek olduğunu, vergi dilimlerinin yeniden düzenlenerek vergi adaletinin sağlanması gerektiğini, işçilerin aldıkları ücretlerle geçinemediğini ayrıca emeklilerinde geçinemediğini, taşeron işçilerin sorunlarının 6 yıldır hala çözülmediğini, taşeron işçilerin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiğini, sendikal hakların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, iş kazalarının özellikle maden kazalarının hala önlenmediğini, işçinin sadece insanca onuruna yaraşır bir yaşam dilediğini…” ifade etti. Türk-İş in mitingine katılım son derece yoğundu ve gayet iyi organize edilmişti. İşçi hareketinin lokomotifi olan Türk-İş in “geçinemiyoruz” temalı mitinglerinden ikincisini, dar gelirlilerin enflasyona yenildiği ve bunaldığı bu dönemde, geçmişte işçi haklarının kazanılmasın da hep öncülük yapan “Emeğin Başkenti” Zonguldak’ımızda yapılması son derece önemli olmuştur. Mitingde emeği geçen başta Türk -İş Başkanı Ergün Atalay ve yönetim kuruluna, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetimine, Türk Metal Sendikası yönetim kurulu üyesi Yusuf Ziya Odabaş’a ve Kdz Ereğli Şubesi Yönetimine, Türk-İş üyesi sendikaların Genel Başkanlarına ve işçilerimize teşekkürlerimi sunarım…”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER