SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”

“SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Bu haber 26 Eylül 2024 - 11:08 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

CHPli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada verilen “siyasi yasak” kararının onanması olasılığı tartışılmaya devam ediyor.

CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural da kararın onanmasının vatandaşların seçme hakkının da gaspı anlamına geleceğini belirterek, “Milletimizin iradesine, demokrasimize ve Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

Dural, “İstanbul’u tam üç kez kazanmış ve rakibine milyon oy fark atmış İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu, yalnızca İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin gönlünü kazanmıştır.

Ekrem Başkanımızı sandıkta yenemeyenlerin, yargıyı siyasallaştırarak önüne engel çıkarması, vatandaşlarımızın seçme hakkının da gaspı anlamına gelecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi bu hukuksuzluğa karşı duracak iradeye ve güce sahiptir bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın!

Milletimizin iradesine, demokrasimize ve Ekrem Başkanımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

SİYASİ YASAK KARARI DAVASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na açılan ve kamuoyunda “ahmak davası” olarak bilinen dava iki yıldır istinafta. Yüksek Seçim Kurulu üyelerine “ahmak” ifadesini kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve 4 yıl süreyle siyasi yasak cezası vermişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER