SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

517 PROJEYE 59,4 MİLYAR TL ÖDENEK

517 PROJEYE 59,4 MİLYAR TL ÖDENEK
Bu haber 10 Ekim 2024 - 10:40 'de eklendi ve 298 views kez görüntülendi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında düzenlenen “2024 Yılı IV. Koordinasyon Kurulu Toplantısı”; Vali Yardımcısı Hasan Göç, kaymakamlar, belediye başkanları ve ilgili kurum yetkilileri katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, 2024 yılı yatırım projelerinin 1 Ocak-30 Eylül döneminde kaydedilen gerçekleşmeleri değerlendirildi. En yüksek harcama tutarına sahip projeler arasında:

1. “Sakarya Doğal Gaz Sahası Geliştirme” projesi,

2. “Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide (ZBK) Yolu” projesi ve

3. BOTAŞ’ın “Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı” yatırımı yer aldı.

Vali Hacıbektaşoğlu, 2024 yılı itibarıyla yatırımcı kuruluşlar tarafından toplam proje tutarı 458,6 milyar TL olan 517 projenin yürütülmekte olduğunu ve bu projeler için 2024 yılına ayrılan ödeneğin 59,4 milyar TL olduğunu belirtti.

2024 Yılı IV. Koordinasyon Kurulu Toplantısı; Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, Vali Yardımcısı Hasan Göç, kaymakamlar, belediye başkanları ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Vali Hacıbektaşoğlu, açılış konuşmasında 1 Ocak-30 Eylül 2024 tarihleri arasında kaydedilen yatırım gerçekleşmelerini ele alacaklarını belirtti. 2024 yılına ilişkin yatırımların İl Yatırım Takip Sistemi üzerinden detaylı olarak incelendiğini vurgulayan Vali Hacıbektaşoğlu, kamu kurumları ve belediyeler tarafından yürütülen projelerin genel durumu hakkında bilgi verdi.

Vali Hacıbektaşoğlu, 2024 yılı itibarıyla yatırımcı kuruluşlar tarafından toplam proje tutarı 458,6 milyar TL olan 517 projenin yürütülmekte olduğunu ve bu projeler için 2024 yılına ayrılan ödeneğin 59,4 milyar TL olduğunu belirtti. Ekim ayı itibarıyla, ayrılan ödeneğin 37,5 milyar TL’sinin harcandığını ve bu projelerde yüzde 63 nakdi, yüzde 54 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını ifade etti.

Belediyeler tarafından yürütülen projelere de değinen Vali Hacıbektaşoğlu, toplamda 146 projenin yer aldığını ve bu projelerin toplam maliyetinin 1,7 milyar TL olduğunu aktardı. Belediyelere 2024 yılı için ayrılan 960,4 milyon TL ödeneğin 326 milyon TL’sinin kullanıldığını ve projelerde yüzde 35 nakdi, yüzde 44 fiziki gerçekleşme sağlandığını belirtti.

Kamu kurumları ve belediyelerin projeleri toplamında ise ilin 2024 Yılı Yatırım Programında 663 projenin yer aldığına dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, bu projelerin toplam maliyetinin 460,3 milyar TL olduğunu, 2024 yılı için ayrılan ödeneğin ise 60,3 milyar TL’ye ulaştığını ifade etti. Tahsis edilen ödeneğin 37,8 milyar TL’sinin harcandığını belirten Hacıbektaşoğlu, yatırımlarda genel olarak yüzde 62 nakdi, yüzde 52 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını söyledi.

2024 yılı itibarıyla harcama tutarının en yüksek olduğu üç projeyi açıklayan Vali Hacıbektaşoğlu, ilk sırayı TPAO tarafından yürütülen ve “Sakarya Doğal Gaz Sahası Geliştirme” projesinin aldığını belirtti. İkinci sırada, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen “Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide (ZBK) (Zonguldak-Kilimli-Filyos-Bartın Ayrım Yolu)” projesi yer alırken, üçüncü sırada ise BOTAŞ’ın Batı Karadeniz Doğal Gaz Boru Hattı yatırımı yer aldı.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların 2024 yılı projeleri hakkında yaptığı detaylı sunumlar ve bu projelere ilişkin değerlendirmelerle devam etti. Projelerin ilerleme durumları ve ildeki yatırımların genel durumu da gözden geçirildi. Toplantı, 2024 yılı yatırımlarının kapsamlı bir değerlendirmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER