SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

“AKILLARINI BAŞLARINA ALMAYA DAVET EDİYORUM”

“AKILLARINI BAŞLARINA ALMAYA DAVET EDİYORUM”
Bu haber 15 Ekim 2024 - 12:19 'de eklendi ve 296 views kez görüntülendi.

CHP Enerji Ve Tabii Kaynaklardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Soma’dan yürüyerek geldikleri Ankara’da eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik’te işten çıkarılan madencilere destek verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile görüşmek isteyen ve Bakanlığa yürümek isteyen madencilerin yürüyüşüne izin verilmedi.

İşçilerle birlikte oturma eylemi yapan Yavuzyılmaz, “Fernas madenindeki iş güvenliği ve işçi sağlığı ihlallerini Enerji Bakanına iletmek isteyen madencilerin yürüyüşüne izin verilmedi.

Madende bir felaket yaşandıktan sonra keşke dememek için AK Partili yetkilileri akıllarını başlarına almaya davet ediyorum!” dedi.

Ne olmuştu?

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik’te yedi işçi bir b aşka sendikaya üye olmalarının ardından işten çıkarılmıştı.

Hem işten çıkarmaları hem çalışma koşullarını protesto eden işçiler eylem başlatmış, sekiz günde Soma’dan Ankara’ya yürümüştü.

2 Ekim’de muhalefet partilerinin vekillerinin girişimiyle Meclis’e giren işçiler, 3 Ekim’de de TBMM’de AKP’li vekillerle görüşerek taleplerini iletmişti.

50 gündür eylemde olan ve direnişi Ankara’da sürdüren Fernas işçileri, işten atılanların geri alınmasını, işçi sağlığı ve güvenliği güvenliği şartlarının sağlanmasını istiyor.

İşçiler bugün de enerji bakanlığı binasına yürümek istedi ancak polise müdahalesiyle karşılaştı.

Emekçilerin daha önce meclise yürümesi engellenmişti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER